måndag 6 april 2015

Såpaskurade golv

Trots att renoveringen tidsmässigt gick över förväntan och vi hann mycket mer än vad jag på slutet trodde, återstår såklart en del saker. Bland annat att såpaskura golvet i salen vilket vi tog tag i under  mars. Golvet i sovrummet skurades dagen innan inflytt men eftersom detta är sisådär 30 kvadrat större så blev det ett projekt för sig. Det stod mellan att slipa eller skura de gamla trägolven, och med risk för att ångra oss började vi med att såpaskura. Skulle vi sedan inte bli nöjda, eller tröttna, kan vi alltid slipa dem i efterhand. 

Såhär gjorde vi. Dammsug golvet ordentligt. Blöta ner brädorna med hjälp av en ej urvriden trasa, kommer såpan åt ett torrt golv lämnar det fläckar. Viktigt att använda kallt vatten. Skurning med varmt vatten gör att brädorna blir grå och är då svåra att få ljusa igen. Tre brädor i taget var lagom. 



Använd sedan en skurborste med hård borst och såpa utspädd i kallt vatten. Vi har använt flytande linoljesåpa från Gysinge byggnadsvård. Sedan skurade vi ytterligare en gång med enbart kallvatten. 



Därefter dammsög vi golvet med en våtdammsugare vilket verkligen var att föredra eftersom det bildas pölar med skitigt vatten. Det går såklart att använda trasor till att torka upp golvet men vår erfarenhet var att det gick åt många trasor och att de fort blev väldigt smutsiga av det skitiga vattnet. Svårt att fånga på bild men till höger ser ni det färdiga resultatet. Lukten från nysåpade golv går inte av för hackor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar