fredag 26 augusti 2016

Spikbruket 2016

I veckan gick äntligen det årliga besöket till Pauls gudföräldrar i Spikbruket av stapeln. Det heter Spikbruket just för att det tillverkades spik i det här huset förr. Deras underbara sommarställe utanför Katrineholm fullkomligt utstrålar lugn och ro. Vi blir alltid så väl omhändertagna här, och faller automatiskt in i deras pensionärsrutiner. Frukost och därefter 10-kaffe. Sen lätt lunch och så fika igen vid 15-tiden. Första kvällen bjöds vi fördrink och aptitretare i det sagolika lusthuset. 





Efter en god natts sömn åkte vi några mil för att besöka Norrköping. En för mig förvånansvärt fin stad med mysiga promenadstråk längs vattnet. Vi besökte Arbetets museum och åt glass innan vi återvände till Spikbruket för bastubad och middag. 





Innan hemfärd igår hann vi med lek under äppelträdet och fler utflykter. Vi besökte café Kvarnen i Ekenäs och Ändebols gård. Men de var en inspirations injektion i sig självt så de förtjänar ett eget inlägg. 







Fika i kvarn trädgården tillsammans med and ungar, myskankor och andra fina husdjur. Ebba var lika skraj för kaninen som hon ser ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar