måndag 5 december 2016

Puta Madre

Så vårt restaurangbesök gjorde verkligen intryck, och lägger sig högt på topplistan. Känslan på Puta Madre beskrivs som att stiga in i en atmosfär och epok där drömmar och fantasier utbryter lika plötsligt och kraftfullt som smaksensationen från en Piquant Chili Habanero från Tijuana. Inredningen ska spegla tidigare 1900-tal där lampor med fransiga tygskärmar och guldramar pryder väggarna och där stora, tunga, röda sammetsgardiner hänger ner och som valv i taket.




Dryckeslistan levererades i en tidning där Margaritas drinkarna prydde första uppslaget, och var deras specialitet. På baksidan fanns nämligen alla de 327 tequila sorter som fanns i baren. Medan vi smuttade på varsin margarita och åt guacamole med krispiga tortillas gick vi i lugn och ro genom resten av menyn. Må de vara det bästa med att vara barnledig, allt kan ske i lugn och ro med tid för njutning.



Smält queso Oaxaca toppad med rökt sidfläsk och chili poblanosalsa. Serveras med handgjorda tortillas.

Handgjorda majstortillas fyllda med långkokt fläsklägg, salsa pico de gallo, chipotlemajo och friterad svål. Serveras med en varm sallad på majs, epazote, majonäs, queso fresco och chili de Arbol.

Lammlägg som legat i långkok gjord på chile chipotle, chile ancho och chile mulato samt nejlika, kanel, kummin, vitlök och silverlök. Serveras på en rajas gjord på rostad chile poblano och silverlök med ris, svarta bönor och Puta Madres hemmagjorda majstortillas.


Huuuur gott?! Rekommenderas starkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar