onsdag 10 september 2014

Update 2.0

Äntligen den utlovade updaten från Boåsen, förseningen orsakades av att kameran glömdes kvar i huset. Vad som har hänt sen sist? Mycket! Ännu ett rum har fått liggande träpanel, vardagsrummet på nedervåningen. S å h i m l a f i n t. 



De gamla trätaken är färdig spacklade då bland annat spikhål behövde fyllas i innan målning, och några lösa flisor har limmats fast. Under dagen har Paul fortsatt slipa på spacklet så att det inte syns genom färgen. Just det, färgen? Inhandlad och redo att smetas upp. På golv- och taklister samt foder och smygar valde vi en halvblank råvit. Till de gamla taken valde vi däremot en annan brytning, en halvblank byvit som är lite gråare. Enligt färgaffären användes just en gråare nyans till tak vid tiden då Boåsen byggdes, dvs 1700- tal. Plus att den även då skulle vara blank så jag tror vi prickat rätt vad gäller att bevara en liten del av den äldre känslan.


Och kolla här då, vattnet är på!! Det sista jag trodde var att jag skulle få lyckokänslor från en rinnande kran. Komiskt men sant. Rörmokare Borg är i full gång, var i full gång (han har tydligen tagit en liten paus) men hunnit med att koppla in värme och vatten vilket räcker långt om du frågar mig. Så i det stora hela är vi nöjda med hur allt fortskrider. Bara att huset har gått från en rå lite fuktig luft till varm och skön när man kliver in genom dörren är helt underbart.


Yes, we keep going strong. November närmar sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar